Χάστε βάρος με το τσάι: δείτε πώς να το κάνετε

Όχι μόνο το πρωί και το απόγευμα, αλλά και για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, το τσάι είναι ένα πολύτιμο συστατικό που εμπλουτίζει τα αντιοξειδωτικά των πιάτων και βοηθά στην απώλεια βάρους. Μια αρχαία κινεζική παροιμία λέει ότι το τσάι αφαιρεί το έργο του φαρμακοποιού.

Και στην πραγματικότητα, για να τα ονομάσουμε όλα, οι ευεργετικές ουσίες που τυλίγονται στα φύλλα του είναι πάρα πολλές:

το τσάι υποστηρίζει το κέντρο του νευρικού συστήματος σε καταστάσεις ιδιαίτερης κόπωσης, είναι διουρητικό και έρχεται σε αντίθεση με το νερό κατακράτησης και έτσι διεγείρει την απώλεια βάρους, βοηθά το πέψη, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και επιβραδύνει τη γήρανση, μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, αυξάνει τον μεταβολισμό ευνοώντας επομένως τον έλεγχο του βάρους, εκτελεί μια λειτουργία αντιφλεγμονώδη και φαίνεται να έχει επίσης αντικαρκινική δράση.

Κάθε τύπος τσαγιού, επίσης, παίζει τις θεραπευτικές του δραστηριότητες και, πέρα ​​από αυτό στο κύπελλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, συνδυάζοντάς το με συστατικά γλυκά ή αλμυρά. Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να ακολουθήσετε αυτό το μενού μας, στολισμένο από πολλές ποικιλίες τσαγιού. Έτσι, έχετε αποθέματα πολλών ουσιών ευεργετικό τσάι, βοηθώντας περισσότερο στην απώλεια βάρους!

Στο πρωινό με αυτό το smoothie γεμίζετε τον εαυτό σας με ζωτικότητα και δεν κατακλύζετε

Συστατικά: αχλάδι, μπανάνα, φύλλα σπανακιού, 125 ml αμύγδαλα γάλακτος, κουταλιά τσαγιού Matcha. Για να προστατευτείτε από τις πρώτες παθήσεις της σεζόν και να στηρίξετε το σώμα κατά τη διάρκεια της διατροφής, πρέπει να περιποιηθείτε το ανοσοποιητικό σύστημα με τη βοήθεια αντιοξειδωτικών και βιταμινών. Εδώ, λοιπόν, ότι από την Ιαπωνία έρχεται ένα πράσινο τσάι, το Matcha: βοηθά στην εστίαση, για να δώσει το ξυπνητήρι στον μεταβολισμό και να κάψει το λίπος.

Σνακ: ακτινίδιο και πράσινο τσάι για να ξεπεραστούν οι ρυτίδες, η δυσκοιλιότητα και τα επιπλέον κιλά

Συστατικά: ένα φλιτζάνι χλιαρό πράσινο τσάι, δύο ώριμα ακτινίδια. Ένα μεσημέρι, ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι δεν δημιουργεί οξύτητα όπως με τον καφέ εσπρέσο και, επιπλέον, βελτιώνει τη διούρηση, μειώνει την πιθανή κατακράτηση νερού και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Συνδυάζοντας το πράσινο ακτινίδιο του τσαγιού, με φυσικό ή με λίγο χυμό λεμονιού, διεγείρει επίσης το περισταλτικό έντερο και καταπολεμά τον μετεωρισμό και τη ζύμωση. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να το κάνετε δροσερό στο φλιτζάνι του πράσινου τσαγιού σας (καλύτερα αν όχι γλυκό) και να το συνδυάσετε με ακτινίδιο και ένα μήλο (ή ένα αχλάδι) ώριμο και μια πρέζα κουρκούμη: πάρτε ένα ποτό πεπτικό, αδυνάτισμα και αντι -σε ηλικία!

Μεσημεριανό: βοηθά την πέψη και το κάνει πιο ελαστικό στα αγγεία

Ξεκινήστε με ριζότο Τσάι μαύρο με φουντούκια και γογγύλια κόκκινο (συνταγή εδώ παρακάτω) και συνεχίστε με ένα τηγάνι λαχανικών αναμεμιγμένων όπως κολοκυθάκια, μάραθο, αγκινάρες και έτσι, αρωματισμένο με τσάι με μέντα και τραγανό με κύμινο σπόρων και φρυγανιές . Τελειώστε με τιραμισού στο οποίο αντικαθιστάτε τον καφέ με το τσάι.

Συστατικά (για 4-6 άτομα) 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο τσάι 350 γραμμάρια ρυζιού Carnaroli, ένα πράσο, 100 γραμμάρια φουντούκια που έχουν ήδη φρυγανιστεί και ψιλοκομμένο χοντρά, 4 μικρά γογγύλια κόκκινο, λάδι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μερικά μανιτάρια μανιταριών.

Προετοιμασία: Πιέστε το χυμό από τα γογγύλια. Φτιάξτε μισό λίτρο τσαγιού. Κόβουμε σε φέτες το άσπρο μέρος του πράσου και τηγανίζουμε με μανιτάρια σε φέτες, προσθέτουμε το ρύζι και φτιάχνουμε το ριζότο χρησιμοποιώντας το τσάι και το χυμό του γογγύλι, ενώστε τα φουντούκια που είχαν προηγουμένως τεμαχιστεί και σερβίρετε το πιάτο πολύ ζεστό.

Merenda όλα τα μπαχαρικά: θα τα δούμε στο διαδίκτυο!

Για το παραδοσιακό διάλειμμα το απόγευμα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι τσάι στο Bergamot, για να καρυκεύσετε το ξύσμα μισού ασβέστη, 2 καρφιά γαρίφαλου και ένα αστέρι γλυκάνισου. συνοδεύστε το ποτό με σφογλιέτα το χρυσό μήλο «μαρινάρισμα» σε ένα τσάι με λεμόνι και πασπαλίζουμε την κανέλα σε σκόνη, η οποία θα αποτρέψει την προσθήκη ζάχαρης και λίπους.

Για δείπνο σερβίρουν καλές πρωτεΐνες και λίπη

Ως το πρώτο πιάτο, ετοιμάστε μια κρέμα φακών και κολοκύθας με κρουτόν ψωμί αναπόσπαστο, όπως το δεύτερο, τις φέτες σολομού στο τσάι Matcha? τελειώνει με ένα κρεμώδες γλυκό τσάι γιασεμί.

Συστατικά (για 4 άτομα) 4 φέτες σολομού, ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, μια ακτή σέλινου, ένα πακέτο μαύρου τσαγιού, ένα φύλλο δάφνης, 2 αρχεία που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, κόλιανδρο, τσάι Matcha σε σκόνη, αμύγδαλα, λάδι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σπόροι σουσαμιού, σαλάτα.

Προετοιμασία: μαγειρέψτε σε ένα λίτρο νερό καρότο, σέλινο και κρεμμύδι, συνδυάζοντας τη σακούλα με τσάι και δάφνη. Βάλτε στο ταψί στο ράφι για τον ατμό, το σύστημα μέσα σε φέτες αποφλοιωμένου σολομού, insaporiscili με αλάτι και πιπέρι και cuocili για 10 λεπτά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ ένα που λαμβάνεται με αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και μια κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, μια κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, μια πρέζα τσάι Matcha και 4 κουταλιές λάδι. Σερβίρετε τις φέτες με τη σάλτσα, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, το μαρούλι και τα βραστά λαχανικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *