Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια

Ο μύκητας στα νύχια , επίσης γνωστός ως ονυχομυκητίαση , είναι ένας μύκητας λοίμωξης που μπορεί να εμφανιστεί και στα νύχια των χεριών και των ποδιών, αλλά μεταξύ 80% και 90% των περιπτώσεων επηρεάζουν τα νύχια του ποδιού, συνήθως αυτά του πρώτου και πέμπτο δάχτυλο.

Τα πρώτα συμπτώματα επηρεάζουν συνήθως την εμφάνιση του νυχιού, αλλά καθώς εξελίσσεται η λοίμωξη μπορεί επίσης να εμφανιστεί σήματα πιο σημαντικά, για το τι είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί ο μύκητας στα νύχια ως ανιχνευτής.

Θέλετε να μάθετε πώς να αφαιρέσετε τους μύκητες στα νύχια ; Ακόμα διαβάζετε αυτό το άρθρο όπου εξηγείτε ποιες αιτίες προκαλούν αυτή τη μόλυνση, τα συμπτώματά της και πώς να τη θεραπεύσετε.

Αιτίες του μύκητα στα νύχια των ποδιών

Οι μύκητες στα νύχια είναι προϊόν μίας μυκητιακής λοίμωξης που εμφανίζεται από τον πολλαπλασιασμό ενός μικροοργανισμού γνωστού ως δερματοφυτών.

Αυτά τα φάρμακα είναι η κύρια αιτία αυτού του τύπου μόλυνσης και μπορεί να εισβάλει σε περιοχές του δέρματος που κερατινοποιούνται ως τα νύχια, ειδικά εάν υπάρχουν οποιουδήποτε είδους κοψίματα ή ρωγμές.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση του μύκητα των ποδιών , όπως οι εξής:

  • Προσκρούσεις στα νύχια: όπως έχουμε εξηγήσει, η λοίμωξη μπορεί πιο εύκολα να εισέλθει στο νύχι μέσω κοπής ή ρωγμής, οπότε όταν έχουμε ένα χτύπημα σε αυτήν την περιοχή μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης ονυχομυκητίασης.
  • Πόδι του αθλητή : είναι πιο πιθανό να έχετε μύκητα στα νύχια εάν πριν υποφέρετε ή υποφέρετε από πόδι αθλητή και οι μύκητες που τοποθετούνται στο δέρμα και το πόδι μπορεί να καταλήξουν και στα νύχια.
  • Γήρανση των νυχιών : το πέρασμα της ηλικίας μπορεί να προκαλέσει ότι τα νύχια μας θα γίνουν πιο εύθραυστα και στεγνά, έτσι ώστε να ευνοεί την εμφάνιση ρωγμών στο νύχι, εκθέτοντας έτσι τη μόλυνση με μεγαλύτερη ευκολία.

Ψωρίαση

Oι βλάβες που προκαλούνται από αυτή την ασθένεια στο δέρμα καθιστούν πιο πιθανή την εμφάνιση μυκήτων στα νύχια

  • Υπερβολική εφίδρωση : η συσσώρευση υγρασίας ευνοεί επίσης τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων, γι ‘αυτό συνιστάται να αλλάζετε τις κάλτσες σας κάθε μέρα, να φοράτε παπούτσια που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει σωστά και να χρησιμοποιείτε ένα αντιιδρωτικό για τα πόδια εάν υπάρχει πολύς ιδρώτας σε αυτήν την περιοχή .
  • Περπατώντας χωρίς παπούτσια σε δημόσιους χώρους : η σάουνα, το ντους ή η κοινότητα των πισινών είναι μέρη όπου πολλαπλασιάζονται οι μύκητες, καθώς είναι περιβάλλοντα υγρά και ζεστά.
  • Άλλοι παράγοντες : όπως τα χρησιμοποιημένα παπούτσια πολύ στενά, έχουν διαβήτη, προβλήματα κυκλοφορίας ή εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση μυκήτων στα νύχια.

Η ονυχομυκητίαση είναι μια κοινή πάθηση και εκτιμάται ότι το 12% του πληθυσμού πάσχει από μύκητες στα νύχια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι συχνή, η θεραπεία σας μπορεί να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή για να μετρηθεί ο μύκητας προχωρά πιο περίπλοκο είναι να το αφαιρέσετε, ο λόγος για τον οποίο η ανίχνευση νωρίς είναι τόσο σημαντική.

Συμπτώματα

Πώς να εντοπίσετε μια μόλυνση από μύκητα στα νύχια. Για να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια , είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εάν πραγματικά πάσχετε από αυτήν την πάθηση ή εάν προέρχεται από άλλη λοίμωξη.

Για αυτό, και στη συνέχεια εξηγείτε πώς να ανιχνεύσετε την ονυχομυκητίαση σύμφωνα με τα συμπτώματά τους και τον βαθμό εξέλιξης:

  • Αλλαγές στο σχήμα και το χρώμα του προσβεβλημένου νυχιού : το πρώτο σύμπτωμα που μπορεί να σας κάνει να υποψιάζεστε ότι έχετε ονυχομυκητίαση είναι ότι το μολυσμένο νύχι αρχίζει να φαίνεται θαμπό και χάνει τη φυσική του λάμψη. Αφού συχνά εμφανίζονται κηλίδες υπόλευκο ή κιτρινωπό στη μέση του νυχιού, ως ένας ελαφρός αποχρωματισμός γύρω από την άκρη αυτού.
  • Πάχυνση και ρωγμή των νυχιών : τα συμπτώματα που φαίνεται να μετράνε ότι εξελίσσεται η μόλυνση είναι ότι το νύχι μπορεί να γίνει πιο παχύ ή πιο εύθραυστο από το συνηθισμένο. Επιπλέον, επίσης συχνά φαίνονται πιο έντονα.
  • Κακή οσμή : όταν η λοίμωξη βρίσκεται σε μια κατάσταση πιο προχωρημένη, το νύχι συνήθως αποσπά μια μυρωδιά ελαφρώς δυσάρεστη λόγω του πολλαπλασιασμού των μυκήτων.
  • Αποσύνδεση του νυχιού : σε φάση πολύ προχωρημένο, το καρφί είναι κομμένο και είναι σπασμένο, ή ακόμη και χωρίζεται από το νύχι του κρεβατιού προκαλώντας, με τη σειρά του, συμπτώματα όπως πόνο, πρήξιμο και ερυθρότητα γύρω του.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, μην τα αγνοήσετε. Όπως πριν αρχίσετε να αφαιρείτε τον μύκητα στα νύχια των ποδιών σας, πιο εύκολα θα πολεμήσετε και λιγότερο πιθανό θα πρέπει να εξαπλωθεί σε άλλα νύχια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *